Το νησί του Ιπποκράτη

Η Κως είναι το νησί του πάτερα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, του ανθρώπου που σφράγισε με την ηθική και τις διδαχές του την ιατρική επιστήμη. Εδώ βρισκόταν επίσης ένα από τα πιο γνωστά στην αρχαιότητα Ασκληπιεία, τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού και θεραπευτηρίου, στο οποίο προσέρχονταν ασθενείς από πολλά μέρη της Ελλάδας για προσκύνημα ή για να θεραπευτούν.

Το εύφορο κλίμα της, οι βουνοκορφές με τις καταπράσινες πλαγιές μέσα στις οποίες προβάλλουν παραδοσιακοί οικισμοί με ολόλευκα σπίτια πνιγμένα στα λουλούδια, οι υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα μνημεία και η αίγλη του παρελθόντος συνδεδεμένα αρμονικά με τις ανέσεις και την κοσμοπολίτικη αύρα του παρόντος, συνθέτουν την εικόνα του νησιού.

Τα Savvas Studios βρίσκονται στην παραλία της Κεφάλου, το πανέμορφο και γραφικό Καμάρι .
H απόσταση από τη θάλασσα έιναι μόλις 50 μέτρα και από τα μπαλκόνια των δωματίων μας η θέα είναι απεριόριστη.
Από εδώ έχετε πρόσβαση στη σχολή catamaran, στη σχολή wind surfing και στη σχολή kite surfing που λειτουργούν στην παραλία μας.

Η παραλία Καμάρι είναι μεγάλη παραλία, με μήκος μεγαλύτερο από 5 χιλιόμετρα, με ωραία άμμο και καλή οργάνωση που προσελκύει πολύ κόσμο, τον περισσότερο από τις υπόλοιπες παραλίες της περιοχής. Διαθέτει τα πιο κρύα νερά του νησιού τα οποία είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα. Υπάρχει και μικρό λιμανάκι που εξυπηρετεί μικρά αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη.

Η Κέφαλος είναι μια ωραία κωμόπολη χτισμένη σε ένα λόφο στο Δυτικό τμήμα του νησιού και απέχει 40 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω. Υπήρξε κατά την αρχαιότητα η αρχαία πρωτεύουσα της Κω και σήμερα κατοικείται από περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους.

Ο οικισμός είναι κτισμένος πάνω σε ένα λόφο με τα σπίτια κολλητά το ένα με το άλλο, χαρακτηριστικό νησιώτικο πολεοδομικό στοιχείο, που έτσι δημιουργούνται στενοσόκακα που προκαλούν τον επισκέπτη για μια περιήγηση στην ιστορία και την σημερινή ζωή του τόπου.